VORIGE PAGINA

HOME VAN HOUT


Huis 'De Eijck'
Rechtestraat 44 Eindhoven.

In 1915 midden in de eerste wereld oorlog kocht Leonardus Jacobus van Hout van de familie Smits van Ooijen het grote herenhuis 'de Eijck' gelegen aan de Rechtestraat in Eindhoven. Het is een groot herenhuis met aan beide zijde toegangspoorten die leiden naar de achter het huis gelegen diepe tuin.
De voorgevel wordt gesloopt en een verdieping erboven op gebouwd. Beneden is de winkel met daarachter de woonvertrekken. Boven is een dubbel woonhuis. Op onder staande foto's is te zien dat het mooie herenhuis veranderd in een winkel met woonhuis. In 1920 verhuisd de familie van Hout-Ververgaard van de Volderstraat naar de Rechtestraat.

 
v.l.n.r. winkelpand Rieter, dan het oude herenhuis 'de Eijck' van de familie Smits-van Oijen en huis de Vlasblom met daarnaast het smalle donker pand huis De 'vier Heemskinderen'. Het grote witte pand is 'het Hooghuis'.
 
1925 v.l.n.r. het winkelpand van van Hout-Ververgaard (voorheen 'huis de Eijck') met daarnaast de oude huizen 'de Vlasblom' de 'vier Heemskinderen' en het "Hooghuis'.Verkoopakte 322 opgemaakt door notaris Fens in 1915